2016 yılı toplantı tutanağı

 

TOPLANTI TUTANAĞI

DASEV Darendeliler Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın 2016 YILI 9. Olağan Mütevelli Heyet Toplantısı, Adana Zaimoğlu Park Zirve Toplantı Salonunda 26.02.2017 tarihinde pazar günü  saat:09,00’da  geniş bir katılımla yapıldı. Toplantı sunuculuğunu Hamit Şentürk yaptı. Vakıfların mahiyeti hakkında bir şiir okudu, konuklara teşekkür ettikten sonra, toplantı programını sundu.

 

Toplantının 1. bölümünde Konuklara kahvaltı ikramında bulunuldu.

Kahvaltı boyunca, DASEV- KIZILAY işbirliği ile düzenlenen “Kan Bağışı Etkinliğinde” konuklar kan bağışında bulundular.

 

Toplantıya,  Adana Valisi Sayın Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana AK Parti Milletvekili Fatma Güldemet  Sarı,  Adana CHP Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, CHP Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Darende önceki Belediye Başkanı İsa Özkan, Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Kızılay Başkanı  Ramazan Saygılı, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı  M.Ali Özmansur, KOSGEB Adana Şube Müdürü Hüseyin Şen, Yumurtalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Atilla, İmam Hatipliler Derneği Başkanı İmam Gazali Hıradağı, Prof. Dr. Abdülkadir Yuvalı, emekli Başbakanlık Müşaviri Ahmet Kurtoğlu, Adana Huzurevi Müdürü ve Huzurevi  Sakinleri, DASEV kurucuları, Misafirler ve basın mensupları katıldı.

 

Toplantının birinci bölümü, Vakıf Başkanı M. Nevzat Buyurgan’ın   açılış konuşması ile saat 09.00’da  başladı.

 

Başkan Buyurgan  konuşmasında, konuklara hoş geldiniz dedikten sonra kısaca  DASEV’in faaliyetlerinden bahsetti.

DASEV’in en önemli faaliyetlerinden birincisi üniversite öğrencilerine karşılıksız burs verilmesi olduğunu, Vakfın sağlık ve sosyal faaliyetlerinin de devam ettiğini, SMS, organ ve kan bağışı kampanyalarının başarıyla sürdürüldüğünü, Adana ve Adana dışındaki okullara araç gereç, kitap gibi yardımların yapıldığını ifade etti.

 

Ülke olarak eğitim konusundaki eksikliklerimizin giderilmesi konusunda öğrenci burslarının çok önemli olduğunu, Yüce Peygamberimizin “ İnsanların en hayırlısı, insanlara ve yaratılmışlara faydalı olandır” sözünü esas alarak ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs verme çabası içinde olduklarını beyan etti.

 

Buyurgan, DASEV’in Bakanlar Kurulu Kararı İle Vergi Muafiyeti alınması konusundaki dosyasının uzun süreden beri Başbakanlık Kanun ve Kararlar Dairesi Başkanlığında  beklediğini belirterek dosyanın Bakanlar Kurulu tarafından onaylanması için, “Adana Valimiz, Bakanlarımız ve Milletvekillerimizin desteğini bekliyoruz” dedi.

 

Başkan Buyurgan, DASEV için, Vakfımıza sürekli gelir sağlayacak sosyal tesislerin inşaası ile ilgili olarak, Çukurova Belediyesi tarafından önerilen 5071 Ada ve 1 Parsel nolu  arsa için düzenlenen projeler ve inşaat maliyeti hakkında bilgi verdi. Buyurgan, bu projenin gerçekleşmesi halinde Adanamızın dörtyüz kişilik bir yurt kazanacağını, ayrıca DASEV adına yapılacak sosyal tesis binası ile de yıllardan beri, kurucularımız ve hemşehrilerimizin arzu ettikleri  DASEV Adana  Konağı sosyal tesislerinin hayata geçirileceğini ifade etti. Bu proje konusunda, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in de açıklamalarda bulunacağını, önemli bir miktara ulaşan proje  maliyetinin kurucularımız ve hayırseverlerimiz tarafından karşılanması halinde projenin gerçekleştirilebileceğini beyan etti.

 

Başkan Buyurgan, DASEV Onursal Başkanı Nazım Turgut tarafından hazırlanan “MUTLULUK” adlı kitabın  toplantıda konuklara hediye edileceğini, DASEV’e bu vesile ile bağış yapmak isteyen konukların bağışta bulunabileceği   hakkındaki sözlerine  teşekkür etti.

 

Buyurgan, Geçen yıl organ bağışı kampanyası ve kan bağışı kampanyası düzenlediklerini, Bu toplantıda da kan bağışı etkinliği düzenlediklerini ifade etti. Kızılay Derneği Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı’ya katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

Beğeni kazanan ve dikkatle izlenen, DASEV bursiyerlerinden İbrahim Küçüksüslü’nün hazırladığı video, konukların bilgilerine sunuldu.

 

DASEV Onursal Başkan Nazım Turgut beyin “mutluluk” adlı kitabın hazırlanmasında büyük emeği olan Prof. Dr. Abdülkadir Yuvalı   kitap hakkında editör olarak açıklamalarda bulundu.  Nazım Turgut bey’e bu çalışması için teşekkür etti. Bu vesile ile daha evvel bizzat geliştirerek DASEV ile beraber uygulamaya koydukları “ Darendeliler Sözlü Tarih Çalışması” nın aksamadan devam ettirilmesini temenni etti.

 

Hamit Şentürk, toplantıya katılamayan Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İstanbul Milletvekili Serap Yaşar, İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç’in Kutlama telgraflarını okudu.

 

Nazım Turgut konuklara teşriflerinden dolayı teşekkür etti. Mutluluk kitabını aslında ücretsiz herkese dağıtmak düşüncesinde olduklarını, fakat bu vesile ile DASEV’e bağışta bulunmak istenirse bundan mutluluk duyacağını ifade etti.

 

Mehmet Turgut ve Metin Erdoğan ilk olarak bağışta bulundular.

 

Türkiye Kızılay Derneği Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı söz aldı. “İyiliğin amiral gemisinin durak noktası bu gün DASEV, iyiliğin başka bir adresi  Darendeliler Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı’dır. Kadimden aldığımız güçle iyiliği alıyor, çoğaltıyor ve yüreklere salıyoruz. Bu gün de sizlerden aldığımız kan bağışlarını hiç tanımadığımız bilmediğimiz dostlarımızla kan kardeşi olmak adına dostlarımıza ulaştıracağız, Torosların eteğine bir fidan dikilmesine vesile olacağız “ dedi.

Ramazan Saygılı tarafından, Kızılay Derneği adına DASEV Başkanı M. Nevzat Buyurgan’a plaket verildi.

 

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser beye söz verildi.

Başkan Eser, Adana Valimiz ve tüm konukları selamladıktan sonra, İş adamlarının Darende’ye daha sık gelmelerini istedi. Darende’nin teşvik kapsamında 6. bölgeye alındığını bu sebeple

yatırım yapmak üzere Darende’ye davet ettiğini ifade etti.

 

Önceki Çevre ve Şehircilik Bakanımız ve Adana Milletvekilimiz Fatma Güldemet Sarı’ya söz verildi. Vakıf başkanı ve DASEV Vakfı’nın gelenekselleşmiş kahvaltılı toplantısında  bir arada olmaktan dolayı mutluluklarını ifade etti.

“Başbakanımız ve İstanbul Milletvekillerimiz Halis Dalkılıç ve Serap Yaşar’ın selamlarını getirdim” dedi.

DASEV Toplantıları, bir aile olarak Adana dışında yaşayan tüm hemşehrilerimizin  biraraya geldiği geleneksel  bir toplantı haline geldi. Bu toplantılarda, uzun süre bir araya gelemediğimiz dostlarımızla, hemşehrilerimizle bir araya geliyoruz. Bu sebeple bu kürsüden sizlere hitap etmem benim için çok önemli “ dedi.

16.04.2017 tarihinde yapılacak referandumda iyi düşünerek her kesin oy kullanmasını, bu oylamanın siyasi parti seçimi olmadığını ifade etti.

Yasa metnini iyice inceleyerek en doğru kararı vereceğinize inanıyorum. Yoğun programım  nedeniyle  bir sonraki geleneksel toplantınızda biraraya gelmek üzere hepinize sevgiler, saygılar sunuyorum” dedi.

 

Adana Valisi Sayın Mahmut Demirtaş’a söz verildi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, “ Darende deyince akla çalışkan insanlar gelir, üretim yapan insanlar gelir, istihdam sağlayan insanlar gelir, nerde bir hayır işi varsa sağolsun mutlaka Darendeliler oradadır, onun için bütün Darendeli kardeşlerime teşekkür ediyorum. Özellikle eğitim konusunda üniversite öğrencilerine verdiğiniz burslar için DASEV’e  çok teşekkür ediyorum. Bir ağaca can suyu vermek ne kadar önemli ise, bir öğrenciye burs vermek o kadar önemlidir. Yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı ve kahvaltı davetinizden dolayı hepinize teşekkür ederim” dedi.

 

Çukurova Belediyesi tarafından üzerinde dörtyüz kişilik kız-erkek yurdu ve sosyal tesis binası yapılmak üzere teklif edilen 5071 ada- 1 parsel nolu arsa ile ilgili olarak hazırlanan proje çalışmasının video ve fotoğraf olarak sunumu hakkında bilgi vermek üzere DASEV bursiyeri Murathan Aydemir’e söz verildi.

Murathan Aydemir,  projeler hakkında ve projenin maliyeti hakkında tafsilatlı bilgi verdi.  Yapılan proje çalışmasına göre, yurt binasının kapalı alanının 5.500 m2, sosyal tesis binasını 3.000 m2 olarak değerlendirilirse, dörtyüz kişilik kız erkek yurdunun tefrişi dahil yaklaşık  maliyetinin yapımcı karı dahil #6.250.000,00 TL, sosyal tesis binasının yaklaşık  toplam maliyetinin #3.000.000,00 TL olacağını ifade etti. Bu fiyatlara çevre düzenlemesinin dahil olmadığını beyan etti. Arsa ve proje ile ilgili bilgiler verildikten  sonra, arsanın ve projenin görsel olarak sunumu yapıldı.

 

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “ Her yıl genel kurul toplantılarınızda, bu kahvaltılı toplantılarınızda sizlerle beraber olmaktan dolayı son derece mutluyum. Benden evvel konuşan değerli konuşmacılar, DASEV’in dokuz yıl gibi bir süre içinde çok önemli hizmetler yaptığını ve vakfın önemini çok güzel  anlattılar. Başta Nazım amca olmak üzere, Vakıf yöneticilerini ve Vakıf kurucularını kutluyorum. Allah hayırlarınızı kabul etsin” dedi.

 

Başkan Soner Çetin, DASEV’in uzun süreden beri bir sosyal tesis arsası aradığını, bu güne kadar da yardımcı olamadığı için üzüldüğünü, fakat biraz önce sunumda anlatıldığı üzere, Belediyenin maliki olduğu arsa ile ilgili bir fırsat doğduğunu ifade etti. DASEV Yöneticileri ile bir araya geldiklerini, bahsi geçen arsa üzerinde dörtyüz kişilik bir kız-erkek yurdunun DASEV tarafından yapılmasını buna karşılık 5.065 metrekarelik arsanın kalan kısmında DASEV sosyal tesislerinin yapılmasını, arsa için kira talep etmeyeceklerini ifade etti. DASEV kurucuları ve hayırseverlerin desteği ile bu yurdu yapmak istediklerini beyan etti.  Bu gün Türkiye’nin en büyük sorununun yurt sorunu olduğunu söyledi. Bu öğrenci yurdu yapılırsa kendilerini çok daha mutlu hissedeceklerini, bu projeye katkı yapanların da en büyük hayır yapmış olacaklarını ifade etti.

 

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a söz verildi. Başkan Zeydan Karalar, Ülkemizin en önemli ihtiyacı olan yurt arsasını tahsis ettiği için Başkan Soner Çetin’e çok teşekkür ettiğini beyan etti. Tepebağ’da sokak restorasyonlarını yapmakta olduklarını, Turan Arın sokağında yedi  tescilli bina bulunduğunu, yedi tescilli binanın onarımından sonra bu binalardan birini   biraz destek vermek kaydiyle DASEV’in hizmetine sunmak konusunda DASEV yönetim kurulu Kadriye Güzel’le sohbet ettiklerini ifade etti. Konuşmasını, “ Kıymetli Darendeliler Türkiye’ye, eğitime yaptığınız katkılardan dolayı şükranlarımı sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Emekli Başbakanlık müşaviri Ahmet Kurtoğlu’na söz verildi.

Ahmet Kurtoğlu, “ Zamanın darlığına rağmen bize konuşma fırsatı verdikleri için DASEV yönetimine teşekkür ederim, şu anda Vatanımız için çarpışan aslanlarımıza  sadece” kanımı” değil canımı vermeye hazırım. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlardan kısaca bahsetmek istiyorum. Bu oyun Türk’ün, Kürt’ün oyunu değildir. Bu oyun Ortadoğu haritasını yeniden çizmek ve orta doğudaki doğal kaynaklara el koymak isteyen dış düşmanların ve içerdeki iş birlikçilerin oyunudur. Bu oyunu bozmak bizim şeref borcumuzdur. Yapacağımız kan bağışları, aslında bağış değil bizim şehitlerimize borcumuzdur, namusumuzdur. DASEV’i ve Kızılayımızı kutluyorum, Türk Bayrağını öperek ayrılmak istiyorum” dedi.

 

Toplantının ikinci bölümünde,  Safiye salonunda, vakıf kurucularının katıldığı DASEV’in 9. ve 2016 yılı Olağan Mütevelli Heyet Toplantısı yapıldı.

 

Toplantının birinci bölümünün sonunda, Hamit Şentürk Mütevelli Heyet Toplantısına geçileceğini, Mütevelli Heyet üyelerinin bitişik  salonda yerlerini almalarını rica etti.

 

Toplantı salonuna geçildikten sonra, Hamit Şentürk, DASEV’in 2016 yılına ait olağan 9. Mütevelli Heyet Toplantısı  gündem maddelerini tek tek okudu. Kutlama mesajlarını okuduktan sonra, toplantıyı açmak üzere Yönetim Kurulu Başkanı M. Nevzat Buyurgan’a söz verdi.

 

Başkan M. Nevzat Buyurgan, Toplantının birinci bölümünün vakıf kurucularının ve konukların  katılımı ile güzel bir şekilde tamamlandığını belirterek,  kuruculara ve emeği geçenlere  teşekkür etti. Gündem maddelerinin  görüşülmesi amacıyla, konuşmasını kısa tutacağını belirtti.

 

Buyurgan, Vakıf senedinin 10. Maddesi gereğince, 27.01.2017 tarih ve 2016/02 sayılı çağrı mektubunun kuruculara ulaştırıldığını,  Mütevelli Heyet üyeleri tarafından imzalanan hazirun listesinin  incelendiğini ifade etti. Yapılan yoklama sonucunda  ( 58    ) kurucunun asaleten, (17 ) kurucunun vekaleten olmak üzere  toplam ( 75 ) kurucunun toplantıya katıldığını beyan etti.

Bu şekilde   toplantı yeter sayısının sağlandığı, ayrıca üçte iki nitelikli çoğunluğun da bulunduğu anlaşıldığından toplantı, gündemin 1. Maddesi gereğince  Başkan M. Nevzat Buyurgan tarafından açıldı.

  1. Nevzat Buyurgan, gündem gereğince, divan heyeti seçimi için, teklif olup olmadığını sordu. Teklif edilen listeyi Mütevelli heyetin onayına sundu. Divan Başkanlığına Ahmet Coşar , Divan başkan yardımcılığına Ahmet Turan Çağlar, Katip Üyeliğe Lütfü Karakaya, Katip üyeliğe Demet Öztürk, Oy Toplama Memurluğuna Mustafa Çağatay oy birliği ile seçildiler. Buyurgan, Divan heyetini yerlerini almak üzere davet etti.

 

GÜNDEM MADDE 2: Saygı duruşu ve İstiklal  Marşı okunduktan sonra Divan Başkanı,  Divan Heyetine, toplantıyı yönetmek, toplantı tutanağını  tanzim ve imza için yetki verilmesi hususunu mütevelli heyetin onayına sundu. Bu hususta Divan Heyeti’ne oy birliği ile yetki verildi. Divan başkanı gündem maddelerini  kurucuların bilgisine sundu. Divan Başkanı Gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden evvel gündeme madde ilavesi için her hangi bir önerge olup olmadığını sordu. Bu konuda her hangi bir önerge verilmedi, görüşmelere devam edildi.

 

GÜNDEM MADDE 3:  Divan başkanı, Yönetim kurulu başkanı M.Nevzat Buyurgan’a söz verdi. Buyurgan, toplantımızın birinci bölümünde bir çok konuda konuştuğu için bu bölümde konuşma tekrarında bulunmayacağını belirtti. Başka söz olan olmadı.

 

GÜNDEM MADDE 4:

2016 Yılı Yönetim Kurulu faaliyet raporu ve 2016 yılı bilançosu,  Yönetim Kurulu adına  Nadir Özata tarafından   ayrı ayrı okundu. Bilanço kalemleri hakkında tafsilatlı bilgi verildi.

2016 yılı denetim kurulu raporu Ahmet Karaman tarafından okundu. Raporda 2016 Yılı faaliyetlerine ilişkin harcama ve gelir rakamları detaylı bir şekilde kurucuların bilgisine arz edildi. Görüşmeler sırasında, ayrıca  raporlar ve bilanço sinevizyon vasıtasıyla salondaki ekranda kurucuların bilgisine sunuldu.

2016 Yılında yapılan sosyal etkinlikler ve sağlık faaliyetleri, SMS faaliyetleri, yapılan toplantı ve ziyaretler hakkında bilgi verildi.

Divan Başkanı Bilanço, faaliyet raporu ve denetim kurulu raporu  ile ilgili olarak söz almak isteyen olup olmadığını sordu.

 

  1. Ayhan Erden söz aldı. Kürsünün karanlıkta olması nedeni ile yönetimi tenkit etti. Ödenen burs rakamı olan 718.050,00 TL içinde Rönesans Vakfı’nın yaptığı ödemenin olup olmadığını, aylık ne kadar ödeme yapıldığını sordu. Divan başkanı konuşmacıyı karşılıklı konuşmaması için ikaz etti. 2014, 2015, 2016 yılı bilançolarının DASEV Web sitesinde incelemeye sunulduğunu, bu bilançoların üçünde de banka hesabında 969.000,00 TL bulunduğu, halbuki biraz önceki faaliyet raporunda bu meblağın #1.855.000,00 TL olarak ifade edildiğini beyan etti. Halbuki 2014, 2015 ve 2016 yılı banka mevcutlarının, 968.000, 969.000, 967.000,00 TL şeklinde olduğu, bunlara bakınca Vakfın üç yıldan beri yerinde saydığını, bu rakamların izaha muhtaç olduğunu ifade etti.

 

  1. Ayhan Erden, Darende’deki DASEV- Darende Belediyesi işbirliğindeki Ekmek Fırınının usulüne uygun çalışmadığını, ekmek fiyatının fırıncıların sattığı fiyattan (50) elli kuruş daha pahalı olduğunu, ayrıca Kadın Konuk Evi’nin kapalı olduğunu söyledi. DASEV Yönetiminin neden ilgilenmediğini sordu.

2016 yılında kaç öğrenciye burs verildiğini, kaç lira ödeme yapıldığını sordu. “ Vakıf üç sene öncesinin de gerisine gitmiştir” dedi.

 

  1. Ayhan Erden, “ Bu vakfı kuran benim , Nazım Turgut beyle konuşup bu vakfın kuruluşunu başlattık. Bu vakfı kuran benim. Şimdi benim ismim hiç bir yerde yok…”şeklinde gündem dışı konuşmaya devam edince Divan Başkanı ve kuruculardan gündem maddesi dışında konuşmaması, dilek ve temenniler maddesinde gündem dışı konuşmaması gerektiği konusunda ikazda bulunuldu. Tartışmalardan sonra, E. Ayhan Erden, teşekkür ederek sözlerine son verdi.

 

Divan Başkanı İsmail Ortakaya’ya söz verdi.  Ortakaya, “ Ayhan Bey’in Vakfın kuruluşunda emekleri olmuştur, öncülük etmiştir. Kendisine teşekkür ederiz. Ancak, vakfı ben kurdum diye bizleri aşağılamaya hakkı yoktur” dedi.

 

Divan Başkanı, Faaliyet Raporu, Bilanço ve Denetim Kurulu Raporları hakkında başka söz isteyen olup olmadığını sordu.

Söz alan olmadı. Yönetim Kurulu adına Nadir Özata’ya söz verdi.

 

Nadir Özata, “Bilanço tetkik edilecek yerde başka şeyler anlatılıyor bu yanlıştır. Yapılan tenkitler sırasında, Bilançodaki  banka mevcutlarında  2014, 2015, 2016 yılları arasında bir değişiklik olmadığı (968.000, 969.000, 967.000,00 TL şeklinde),   faaliyet raporunda 1.855.000,00 TL olarak ifade edildiği söylendi. Bu tesbit doğru değildir. Banka mevcudu üç yıl boyunca  azalmadan muhafaza edilmiş, buna karşılık  burslar başta olmak üzere eğitim faaliyetlerine yapılan ödemelerimizde artış olmuştur. 31.12.2016 sonu itibariyle banka mevcudumuz #1.000.855,00TL’dır.

Vakıf yönetimi olarak, her yıl farklı zamanlarda, kurucularımızı ve bağış yapanlarımızı tek tek gezerek burs ve yardım toplamaya çalışıyoruz. Geçen dönem bununla ilgili olarak yüzonbeş hayırseverimizi ziyaret ettik.

2016 yılı faaliyet döneminde, Ülkemizin bulunduğu konum sebebiyle ve ekonomideki durgunluk ve olağanüstü şartlar gereği burs tahsilatında, kurucularımız ve bağış yapanlarımız zorlanmaktadır. Bu yıl bizi mazur görün diyenler çok oluyor.

 

Rönesans Eğitim Vakfı Başkanı Jale Ilıcak  hanımefendi  ve Erman Ilıcak bey’e sonsuz teşekkür ederiz. Rönesans Eğitim Vakfından,  Vakfımıza 2015 yılında olduğu gibi aylık ellibirbin lira ödeme yapılmaktadır. Bu meblağ, yeni fiyattan üçyüzkırk öğrenciye tekabül etmektedir.

 

2016 faaliyet döneminde aylık burs ödemelerini yüzde yirmi oranında artırarak  beher öğrenciye #150,00 TL/ay olarak ödemeye yapmaktayız. Yaklaşık 225 öğrenciye kendi imkanlarımızdan ve hiç aksamaksızın burs vermekteyiz.

 

Darende’ye gerektiği zaman ziyaretlerde bulunuyoruz. Gittiğimizde, Darende Konuk Evi, Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu, Darende Belediyesi ve ilgili yerleri ziyaret ediyoruz.

DASEV Konuk Evi ve Fırın konusunda kurucularımızdan ve mahallinden her hangi bir bilgi gelmedi. DASEV yönetimi kadar kurucularımızın da bu konularda sorumluluğu var. Herkes Vakfımıza sahip çıkmalı. Kadın Konuk Evi kapanmışsa, böyle bir sorun var ise neden bu güne kadar tarafımıza bildirmediniz?

 

Özellikle şu hususu da belirtmek isterim. “Ben kurdum, ben kurdum, ben kurdum” ifadeleri çok yanlıştır.  Sevgili arkadaşlar yeni bir vakıf kurmak zor bir iş değildir. Vakıflar Bölge Müdürlüğüne müracaat edersiniz sizi yönlendirirler. Vakfı kurmak çok kolaydır önemli olan vakfı finanse etmek ve sürekli kılmaktır.

Ben değil biz olursak büyürüz. Lütfen Ayhan Bey’den rica ediyoruz “ben “ liği bırakalım “biz” olalım.

 

Vakfın geri gitmesi diye bir şey yoktur. Yukarda sayılan faaliyetlerimizi yok saymak, biraz önce Sayın Abdülkadir bey’in bahsettiği üzere, Türkiye’nin her köşesinde bulunan hemşehrilerimize dörtbin SMS’le ulaşmak, her yıl organ bağışı ve kan bağışı kampanyaları düzenlemek, Türkiye’mizin her yerinden hemşehrilerimizi bir araya getirmek, Adana valimiz başta olmak üzere, Milletvekillerimiz, Belediye başkanlarımız ve konuklarımızın katılımı ile dokuz yıldan beri her yıl bu güzel toplantıyı bir Darende buluşması gibi düzenlemek de çok önemli bir başarıdır. Vakfımızın ileri gitmesi için hepinizin desteğini rica ediyoruz” dedi.

 

Divan Başkanı, 2016 yılı Faaliyet Raporu, 2016 yılı Bilanço ve Gelir Tablosunu, Denetim Kurulu Raporunu ayrı ayrı ibraya sundu. Yönetim Kurulu, Faaliyet Raporu, bilanço ve gelir tablosu, Denetim Kurulu ve Denetim Kurulu Raporu ayrı ayrı oybirliği ile ibra edildi.

 

GÜNDEM MADDE  5: 2016 yılı iş programı Yönetim Kurulu üyesi Nadir Özata tarafından okundu. İş programı ile ilgili söz alan olmadı.

 

2016 yılı bütçesinin gelir ve gider kalemleri Yönetim Kurulu üyesi Nadir Özata tarafından  okundu. 2016 bütçesi konusunda söz alan olmadı.

 

Divan Başkanı Gençlik Kolları Başkanı Demet Öztürk’e söz verdi.

Demet Öztürk, Gençlik Kolları Komitesinin faaliyetlerinden bahsetti, Darende’ye sürekli geziler düzenlediklerini, Kadın Konuk Evinde ramazan proğramı yaptıklarını geçen yıl Aladağ Boztahta İlkokul binasını yenilediklerini, kütüphane oluşturduklarını, önümüzdeki günlerde Darende Aşağıulupınar Köyünde kütüphane düzenleyeceklerini, yeteri kadar kitap temin ettiklerini  ifade etti.

Bütün kurucuların gençlik kollarına katkı ve desteklerini talep etti.

 

Hilmi Keyhıdır’a söz verildi. “Hilmi Keyhıdır, yan faaliyetlerin bırakılmasını bir an evvel Vakfa gelir sağlayacak  sosyal tesis kazandırılmasını gönülden bekliyoruz, DASEV’e bir yer yurt alınmasını istiyoruz. Tenkitleri iyi değerlendirelim dedi.

Ayrıca, Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulundan mezun olan ve halen optisyenlik yapan genç bir hanımın selamını iletti.

Nazım Turgut beyin başkanlıktan, Ayhan Erden beyin yönetimden ayrılmasına üzüldüğünü beyan etti.” DASEV’in yer sahibi olması için elimizden geleni yapalım” dedi.

 

Nazım Turgut bey söz aldı. Vakfın faaliyetlerine destek olunmasını, senlik ve benlik işinin bırakılmasını talep etti. Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulunun yapılması serüveninden  bahsetti. Bekir Ilıcak ve ailesine  teşekkür etti.

 

Dasev Bursiyer Öğrencisi Murathan Aydemir’in, Çukurova Belediyesinin teklif ettiği 5071 ada ve 1 parsel arsa üzerinde yapılacak kız- erkek yurdu ve sosyal tesis binalarının sinevizyon gösterimi yapıldı inşaat maliyeti hakkında bilgiler veridi.

 

Prof. Dr. Abdülkadir Yuvalı söz aldı. Sunulan projenin çok güzel bir proje olduğunu, bu proje gerçekleşirse adının  DASEV Darende Konağı olmasını önerdiğini ifade etti.  Prof. Dr. Yuvalı, bir iki arkadaşın burs faaliyetlerinin durdurulmasını teklif ettiğini, bursun kesilmesinin son derece yanlış olduğunu, burs hizmetinin Vakfımızın olmazsa olmazı olduğunu beyan etti.

Sayın Yuvalı, “Biz çocuklarımızı, torunlarımızı bir araya getiremiyoruz, SMS mesajları   insanları gurbetçileri bir araya getiriyor, bu hizmetlerin sürdürülmesini istirham ediyorum “dedi.

Adana’ya geldikleri günden beri hayır hasanat işleri ile uğraşan hemşehrilerimden bazıları, 2016 yılında maruz kaldıkları istenmeyen olayları bir daha yaşamasınlar, ömürleri boyunca mahkeme görmeyen bu insanlar, hayır yapmanın bedelini ödediler.  Bunu yaşayan hayırseverlerin bundan sonra hayır yapmada ne ölçüde istekli olacağını merak ediyorum. 15 Temmuzda ülkemiz büyük bir badireden dönmüştür. Vakfımızın kurucularına,  eğitim hizmetlerini  sürdürenlere teşekkür ederim.

Darendeli hemşehrilerimizin Adana’ya geliş serüvenlerinin kayıtlara geçirilmesi önemli bir kaynak oluşturacaktır. Sözlü tarih çalışması çağımızın en geçerli uygulamalarından biridir. Sözlü tarih projesinin devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

 

Divan Başkanı,  M. Nevzat Buyurgan’a söz verdi.

  1. Nevzat Buyurgan, Çukurova Belediyesi tarafından DASEV’e teklif edilen ve biraz önce sunumu yapılan ve inşaat maliyeti ve diğer bilgileri açıklanan 5071 ada-1 parsel numaralı arsa üzerinde yapılması planlanan kız-erkek yurdu ve sosyal tesis binası ile ilgili konuyu biraz daha açıklık getirmek istediğini belirtti. Uzun süreden beri, kurucularımız ve bağış yapanlarımız, bir an evvel Vakfımızın ihtiyaçlarını karşılayacak, Vakfımıza gelir sağlayacak, içinde bir taziye evi ve toplantı salonları bulunan bir taşınmaz alınmasını veya inşa edilmesini istediklerini, bunu temin için öncelikle uygun bir arsanın para ile satın alınması veya Hazine’den kiralanması gerektiğini, dört beş dönüm büyüklüğünde bir arsa alacak imkanımızın şimdilik bulunmadığını, kiralama konusundaki çabalarının 2012 yılından beri devam ettiğini, dilekçelerinin Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Adana Defterdarlığında beklediğini fakat henüz olumlu bir sonuç alınamadığını beyan etti. Arsa temini ve vergi muafiyeti müracaatımız konusunda Ahmet Kurtoğlu’na teşekkür ettiklerini belirtti. Çukurova Belediyesi’nin önerisinin aslında iyi bir fırsat olduğunu ifade etti.

 

Buyurgan, Osmanlıdan buyana hizmet veren vakıflardan örnek verdi. Bu vakıfların kuruluşta bina, işyeri,  tarla, arsa gibi taşınmazları olduğu, akar dediğimiz bu öz varlıkların sürekli gelir getirmek suretiyle bu vakıfların günümüze kadar yaşayabildiğini anlattı.

Halen Vakfımıza yapılan bağışların tamamına yakın kısmının burs verilmek amacıyla yatırıldığını, yapılan bu bağışların yine burs olarak ödenmesi nedeniyle Vakfımıza ek kaynak sağlamadığını, dolayısıyla bir taşınmaz alabilmemiz için veya sosyal tesis, yurt gibi bir yatırım yapabilmemiz için kurucularımız ve hayırseverlerimiz tarafından burs dışında ilave bir bağış yapmaları gerekmektedir. Vakfımızın beş yüz bin lira sermaye ile kurulduğunu, daha sonra  (burs) dışında ek ödeme yapılmadığından öz kaynaklarımızın  ilave yatırımlar yapacak seviyeye ulaşamadığını beyan etti. Bu sebeple Hilmi bey’in Vakfımıza bir yer alınması konusundaki dileklerinin gerçekleşemediğini belirtti.

 

Toplantımızın birinci bölümünde ve bu bölümde açıklandığı üzere, Çukurova  Belediyesinin önerisinin Vakfımız için iyi bir fırsat olduğunu, ancak  Belediye tarafından ön şart olarak yapılması istenen dörtyüz kişilik kız- öğrenci yurdu ve Vakfımız için yapılması planlanan sosyal tesislerin toplam maliyetinin sekiz –on milyon  civarında bir maliyeti bulunduğunu, bu projelerin gerçekleştirilebilmesi için kurucularımızın ve hayırseverlerimizin bu meblağı belli bir süre içinde ödemeyi taahhüt etmeleri gerektiğini ifade etti. Teklif edilen arsanın nitelikleri ve yapılması düşünülen yurt ve sosyal tesis inşaat alanları hakkında bilgi verdi. Belediye arsasının, Hazine arsasına karşılık avantajlarından bahsetti. Teklif edilen onbeş yıllık  ücretsiz ve ihalesiz  kiralama konusunda bilgi verdi. Sayın Soner Çetin’in bu projelerin hayata geçirilmesi adına bizden cevap beklediğini, bu sebeple bu konunun en kısa zamanda yeniden değerlendirilerek, bir karar vermemiz gerektiğini ifade etti.

Onbeş yıllık sürenin  bitiminde kira sözleşmesinin durumu soruldu. Bununla ilgili olarak hukukçularımızla görüşüleceğini, her halükarda her onbeş yılın sonunda sözleşmenin uzatılacağına dair noterden sözleşme yapılacağını, meclis ve encümen kararı alınacağını, yapılacak tesis bedelinin üç katı oranında tazminat konabileceğini söyledi.

Nadir Özata söz aldı. ATOSEV’in bulunduğu yer ile Milli Emlak Müdürlüğü arasında bu kabil sorunlar yaşandığını bu sebeple bu konunun göz ardı edilmemesini bu projenin gerçekleşmesi halinde sözleşmenin çok dikkatli ve itinalı yapılması gerektiğini ifade etti.

Divan Başkanı Ahmet Coşar söz aldı. Adana Mali Müşavirler Odası Tesis arsasını önce üst hakkı tesisi yolu ile 39 yıllığına kiraladıklarını, daha sonra satın aldıklarını ifade etti. Bahsi geçen konu ile ilgili olarak da Belediye Meclisinden karar alınması gerektiğini söyledi.

 

Divan Başkanı, 2017 yılı iş programı ve bütçesini kurucuların onayına sundu.

2017 yılı iş programı ve  2017 yılı  bütçesi ayrı ayrı  oyçokluğu  ile kabul edildi. Yönetim Kuruluna, bütçe fasılları  arasında  aktarma  yapma konusunda yetki verildi.

 

GÜNDEM MADDE 6:

2016 Yılı organizasyon şeması Mehmet Mustafa Sungur  tarafından okundu. Yüksek İstişare Kurulu üyeleri ve komite üyelerinin isimleri okundu. E. Ayhan Erden İsminin organizasyon şemasından çıkarılmasını istedi. Sadi Sürenkök,  Murathan Aydemir’in de inşat komitesine dahil edilmesini istedi.  Murathan Aydemir’in ilavesi ile 2017 yılı organizasyon şeması bütünüyle  oyçokluğu  ile kabul edildi.

 

GÜNDEM MADDE 7: Vakıf Senedi tadilatı ile ilgili olarak, Divan Başkanı M. Nevzat Buyurgan’a söz verdi. Buyurgan, bu konuda geçen yıl 28.02.2016 tarihinde yapılan olağan Mütevelli Heyet toplantısında gerekli karar alındığını, ancak tadilat metninin Adana  Asliye 1. Hukuk Mahkemesi tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne gönderildiğini, Genel Müdürlükce istenebilecek değişiklik ve ilaveler için yeni bir Mütevelli Heyet toplantısına gerek olmaması adına gündeme bu maddenin konduğunu ifade etti.

Vakıf  Senedimizde yapılacak tadilatlar ile  ilgili olarak Yönetim  Kurulu’na ve gerektiğinde bu konuda Avukat görevlendirmesi hususunda  Yönetim Kurulu’na yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

GÜNDEM MADDE 8-Vakfımıza taşınmaz satın alınması konusunda Divan Başkanı M. Nevzat Buyurgan’a söz verdi. Buyurgan, Vakıf kurucularımız ve bağış yapanlarımız yukarda belirttikleri üzere, Vakfımız’a bir taziye evi yeri temin edilmesi, sosyal tesis yapılması gibi dilek ve istekleri sürekli tarafımıza iletilmektedir.

Ayrıca,” Kabasakal Köyü ve civarında Karaisalı Yolu’nun güney cephesinde Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Belediyesi tarafından imar çalışmaları tamamlanma aşamasına gelmiştir. Mevcut paramızın bir kısmı ile bu bölgeden imarlı arsa alınması halinde, ilerde Vakfımıza fiyat farkından dolayı bir katma değer sağlayacaktır” dedi.

 

Sadi Sürenkök söz aldı. Arsa konusunun önemli olduğunu, Adana’nın belli bir bölümünde imar çalışmalarının devam ettiğini, 1/1000’lik  haritaların tamamlanmasından sonra arsa fiyatlarının artacağını, var olan paramızı bir arsaya yatırırsak bir kaç kat değerleneceğini ifade etti.

Sadi Sürenkök, “İsmail Ortakaya’nın taziye evi yapılması veya satın alınması konusuna gelince, Belediye’nin yapacağı işi biz yapmayalım. Bir yerde yapacağımız taziye evi Adana’nı muhtelif yerlerine dağılmış bulunan hemşehrilerimizin ihtiyacını karşılayamaz.

Bir toplantı salonumuz olsun burası taziye evi olarak da kullanılabilir.

Çukurova Belediyesi’nin önerisi çok önemli bu işi gerçekleştirmek için kurucularımız ve hayırseverlerin desteği şarttır “dedi.

Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu’nun yapılma aşamalarından bahsetti. Darende Meslek Yüksek Okulundan mezun olan bir kızımızın Darende’de gözlükçü dükkanı açmasının DASEV için gurur verici olduğunu, Biraz önce proje sunumu yapan bursiyerimiz Murathan Aydemir’in de DASEV’in hizmetlerinin çok önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti.” Yapıcı eleştirilere de çok teşekkür ederim” dedi.

E.Ayhan Erden söz aldı. “ 2012 yılında, Nadir Özata’nın  mevcut paramızla bir arsa alınması  konusundaki teklifi hayata geçirilse idi bu gün bunları konuşmazdık “dedi.

 

Vakfımıza taşınmaz temini ve satın alınması konusunda Yönetim Kurulu’na yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

GÜNDEM MADDE 9- Yönetim kurulu ve denetim kurulu seçimine geçildi. Divan Başkanı seçim yönetmeliğinin ilgili maddelerini kurucuların bilgisine sundu. Gerekli açıklamalarda bulundu.

Yönetim kurulu asil ve yedek üyelikleri ile denetim kurulu asil ve yedek üyelikleri için  aday gösterilmesini istedi.

 

Yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelikleri için tek liste halinde hazırlanan liste Divan Başkanlığına sunuldu.

 

Divan Başkanı başka liste olup olmadığını sordu. Başka liste olmadığından, adayların ismini tek tek okuyarak, oylamanın açık veya gizli oyla yapılması hususunu kurucuların bilgisine sundu. Oylamanın açık oylama şeklinde yapılması oy çokluğu ile kabul edildi.

Yapılan açık oylama sonunda, aşağıda isimleri belirtilen Yönetim kurulu ve denetim kurulu asil ve yedek üyelerinin seçilmesi ayrı ayrı oybirliği ile kabul edildi.

Divan Başkanı teşekkür konuşması yapmak üzere M. Nevzat Buyurgan’a söz verdi. Buyurgan, “ Değerli kurucularımız Yönetim Kurulumuza gösterdiğiniz  teveccüh ve desteklerinizden dolayı hepinize teşekkür ederiz. Vakfımızın daha iyi yerlere götürmek amacıyla tüm gücümüzle çalışacağız, hepinizi sevgi ve saygılar sunarız” dedi.

 

 

YÖNETİM KURULU

ASİL ÜYELERYEDEK ÜYELER
1M.NEVZAT BUYURGAN1İSMAİL ORTAKAYA
2NADİR ÖZATA2ÖMER FETHULLAHOĞLU
3KADRİYE GÜZEL3BEDRETTİN KIZILASLAN
4HÜSEYİN KUBAT4MUSTAFA ŞİGAN
5SELAHATTİN AKKAŞ5HASAN HÜSEYİN ATİLLA
6RUHİ GÜZEL6HİKMET BAKİ
7İMAM G. HIRADAĞI7ALİ UĞURLUAY
8MEHMET M. SUNGUR8AHMET COŞAR
9ABDURRAHMAN ORUÇ9KURTULUŞ ŞENGÜL

DENETİM KURULU

ASİL ÜYELER:YEDEK ÜYELER:
1MUSTAFA ÖZGÜVEN1MUSTAFA ÇAĞATAY
2AHMET KARAMAN2YUSUF ATAY
3FİKRİ KAVLAK3LÜTFÜ KARAKAYA

 

 

GÜNDEM MADDE 10-Dilek ve temenniler maddesinde, DASEV’ den burs alan öğrencilerimizden İbrahim Küçüksüslü’ye söz verildi.

 

İsmail Ortakaya’ya söz verildi. Ortakaya, “ Yüksek istişare kurulu olarak senede beş altı defa toplanıyoruz. Tek isteğimiz ve arzumuz, çadırlarda değil bir taziye evinde misafirlerimizi karşılamaktır. Mahfesığmazda, Turgut Özal Bulvarı çevresinde apartman altlarında bin metrekare civarında boşluklar var. Birbuçuk  milyon-ikimilyon civarında para istiyorlar. Vakıf olarak yaklaşık dörtbin kişiye ücretsiz olarak SMS(mesaj) çekiyor. Bu dörtbin kişiye bir mektupla, mesajla veya telefonla bir bildirim yapsak, bu mektupta taziye evinin alınması için en az elli lira olmak  ve üst limiti açık olmak üzere gönlünden  ne koparsa herkesin Vakfımıza katkıda bulunması talep edilse, benim hesabıma göre bir buçuk iki milyon lira toplanır. Bu para ile gerekli yer alınır, toplantılarımızı yapar taziyelerimizi kabul ederiz.

 

Darende Konağı Sosyal Tesisleri yapılmasına karşı değilim. Ancak, on milyon ve fazlasına mal olabilecek bu parayı nereden bulacağız?

Taziye evi yeri için, Adana ve diğer şehirlerden gönüllüler yardımıyla da bu para toplanır. Adana’da ben buna hazırım” dedi.

Divan Başkanı söz aldı. “ Biliyorsunuz SMS v.b. gibi yollardan para toplanması Bakanlar Kurulu kararını gerektirir, izin alınırsa güzel bir proje teşekkür ederiz” dedi.

 

Hilmi Keyhıdır’a söz verildi. Hilmi Keyhıdır, herkese ve  Adana dışından gelen konuklara da ayrı ayrı “hoşgeldiniz” dedi. Kurucumuz Cengiz Özer’e Meclis kararı ile basın kartı verilmesi nedeniyle tebrik etti. “Taziye evi  yapılması belediyelerin işidir, biz  yer alalım, ağaçlandırma faaliyeti ile uğraşmayalım” dedi.

 

Nazım Turgut’a söz verildi.” Taziye evi için yer satınalma yerine, şimdilik  yer  kiralanması daha uygun olur, ilk yıl kirasını ben ödeyebilirim” dedi.

 

İsa Özkan’a söz verildi. DASEV yönetimine, DASEV gönüllülerine teşekkür etti. DASEV’in Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu ve DASEV Kadın Konuk Evi inşaası nedeniyle Darende ekonomisine çok önemli katkılarda bulunduğunu ifade etti.  Ilıcak ailesi, Karcı ailesi ve Güzel ailesi tarafından yapılan  binaların,  Darendemize çok önemli  hizmetler verdiğini ifade etti.

DASEV’in çok önemli ve şeffaf bir vakıf olduğunu beyan etti. “DASEV Darendelilerin vakfıdır” dedi.

“Çukurova Belediyesi’nin önerdiği arsa üzerinde uygulanması planlanan proje maliyeti yıllara dağıtılsa on milyon liralık yatırım  ödenmeyecek bir meblağ değildir, hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.

 

  1. Mustafa Sungur’a söz verildi. “Dr. Süleyman Eser başkanımız aramızda, bir soru yöneltmek istiyorum, Darende Kadın Konuk Evi kapalı mıdır? Konuk evi altındaki fırında satılan ekmek fiyatı elli kuruş daha pahalı mıdır?” dedi.

 

Dr. Süleyman Eser’e söz verildi. Başkan Eser, DASEV’in Darende’ye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulunun halen üç bölümü varken 2017 yılında 2 bölüm daha açılacağını, 2018’de dört bölüm daha açılarak,  öğrenci sayısının bine çıkarılacağını, Meslek Yüksek okuluna hizmet vermek üzere beşyüz kişilik öğrenci yurdunun yapılmasını hedeflediklerini, gerekli tahsisatın Çevre Bakanlığı tarafından tahsis edildiğini, Kadın Konuk Evi’nin eskiden olduğu gibi faaliyet gösterdiğini, ekmek fırınıda ekmek fiyatının altmış kuruş olduğunu beyan etti.

Yirmibeş yataklı fizik tedavi hastanesinin en kısa zamanda temelini atacaklarını, orta öğretim üç yüz kişilik öğrenci yurdumuzu, ikiyüz kişilik imam hatip okulu yurdu ve imam hatip lisesinin çalışmalarının yapıldığını, TOKİ’den ikiyüz elli konutluk bina inşaatının yapılması, lise binasının karpuz tarlasına alınması, eski orta okul binasının yerine yediyüzelli kişilik sosyal tesisin temelinin atılacağını “ifade etti. Başkan Eser, Çarşı projesinin tamamlanıp son aşamasına gelindiğini ancak, bazı hemşehrilerimizin karşı çıkması nedeniyle projenin şimdilik rafa kaldırıldığını söyledi.

Yüksek Okul ile ilgili olarak İsa Özkan’a ve Erman Ilıcak’a teşekkür etti.

 

  1. Nevzat Buyurgan’a söz verildi. Buyurgan, yapılan eleştiriler çerçevesinde rakamlarla ifade etmek suretiyle konuya daha kolay açıklık getirileceğini, bu nedenle yıllar itibariyle gelir ve gider rakamlarına, bu yıllar itibariyle burs sayılarına bakmak gerektiğini ifade etti.

2012 yılında 279.250,00TL burs ödemesi yapıldığını, bu rakamın 248 öğrenciye tekabül ettiğini; 2013 yılında 355.525,00TL burs ödemesi yapıldığını, bu rakamın 315 öğrenciye tekabül ettiğini; 2014 yılında 411.525,00TL burs ödemesi yapıldığını bu rakamın 365 öğrenciye tekabül ettiğini; 2015 yılında 510.025,00TL burs ödemesi yapıldığını bu rakamın 453 öğrenciye tekabül ettiğini; 2016 Yılında 718.050,00 TL burs ödemesi yapıldığını, bu rakamın 638 öğrenciye tekabül ettiğini beyan etti.

Buyurgan, “Görüldüğü üzere her yıl hem ödenen burs bedeli hem de bursiyer sayısı düzenli bir oranla artmıştır ve neticede 2016 yılı sonu itibariyle, 2008-2016 dönemi içinde  öğrencilerimize toplam #2.894.912,00TL burs bedeli ödenmiştir. Buna karşılık hayırseverlerimizden tahsil edilen burs bağışları toplamı #2.336.153,00 TL’ dır. Ödenen burs bedeli ile tahsil edilen burs bedeli arasındaki eksi farkı Vakfımız öz kaynaklarından karşılamıştır.” dedi.

2014 yılından sonra faaliyet giderlerimiz artması gerekirken azaldığını, bunun da azami tasarrufa riayet etmek şekliyle sağlandığını, 2008- 2016 yılları arasında beşyüzbin lira sermayemizin,  sağlanan 921.762,00TL katma değer ile 1.421.000,00TL’ye çıkarıldığını, 2014,2015,2016 yıllarında banka mevcudumuzun aynı miktarda kaldığı halde ödenen burs bedellerinin düzenli şekilde artırılmasının önemli bir başarı olduğunu ifade etti.

“Arsalar, büro, demirbaşlar toplamı ile banka mevcudu toplamı 1.421.000,00TL olarak öz kaynaklarımızı  oluşturmaktadır “ dedi.

Buyurgan 2016 yılında bir hayırseverimizin Kabasakal Köyünde Vakfımıza yaptığı toplamda 6.853 metrekare büyüklüğünde dört parça arsa bağışları ile ilgili bilgiler verdi.

“Arsa bağışının sağlanması konusunda yönetim kurulu üyelerimizin gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

  1. Nevzat Buyurgan, Vakfımızın en önemli faaliyet konusunun öğrenci bursları olduğunu, Vakfımızın bu faaliyetimizle kamu oyu nezdinde tanındığını, başarılı hizmetlerimizden olan Meslek Yüksek Okulu ve Darende Kadın Konuk Evinin yönetim kurulu üyelerimizle, kurucularımız ve İsa Özkan ve hayırseverlerimizin eseri olduğunu, Vakıf kurucumuz olan Ilıcak Ailesinin Darendemiz ve Vakfımıza yaptığı katkıdan dolayı her türlü takdire şayan olduğunu belirtti. “Rönesans Eğitim Vakfı eliyle Ilıcak ailesinin Vakfımıza yaptığı burs ödemelerine müteşekkiriz” dedi.

 

Buyurgan,” Vakfımız iyi yoldadır, daha iyi ve güzel işler yapma hedefindedir. Birbirimize düşmeden, birbirimize destek vererek inşallah daha güzel yerlere geleceğiz, Soner Çetin beyin teklif ettiği proje aslında göz ardı edilmeyecek bir projedir. Bu konuda da gerekli çalışmaları yapacağız. Projenin gerçekleşme imkanı olursa tekrar sizlerin fikrini alacağız.

Toplantımıza teşrifleriniz için hepinize teşekkür ediyoruz. Özellikle  Ankara’dan, Kayseri’den, Darende’den, Mersinden, Gaziantep’den gelen konuklarımıza, kurucularımıza, vakıf gönüllülerimize sevgi ve saygılarımızı sunuyor, teşekkür ediyoruz “ dedi.

 

DİVAN BAŞKANI                                                 DİVAN  BAŞKAN YARDIMCISI

Ahmet Coşar                                                                 Ahmet Turan Çağlar

 

 

 

 

 

 

 

KATİP ÜYE                                              OY TOPLAMA MEMURU                         Katip Üye

 

Lütfü Karakaya                                            Mustafa Çağatay                                 Demet Öztürk